Mia Nilsson MIA NILSSON

Jag är en småländska från Kalmar som tycker om att blanda humor och allvar, struktur med spontana infall. När vi skrattar igenkännande öppnar vi oss för nya tankar, och allvaret lockar oss att vara modiga.

Lust och god kommunikation är ledord för mig!

Med skådespelarutbildningen på Teaterhögskolan i Stockholm i grunden, och erfarenhet av att under många år vara anställd på institutionsteater och i fri grupp har jag under mina senaste yrkesår valt att arbeta som frilans och egen företagare.

Begreppet fri har blivit viktigare och viktigare för mig. Men också att mötas i samarbeten på lika villkor, med andra fria och självständiga kreatörer och konstutövare.

Konstnärligt har mitt sätt att arbeta länge strävat efter att blanda teater, musik och dans. Det har alltid inspirerat mig att söka nya former för scenkonsten. Och att arbeta med utbildningar i kreativt ledarskap och kommunikation är också att sätta det mänskliga mötet i fokus på ett sätt som är berikande. Därför känner jag mig privilegierad att ha många titlar.

Var kommer då namnet AFÍRMIA ifrån?
Förutom att det är en ren lek med mitt namn och min firma, så associerar jag så klart till ordet affirmera, som enligt Svenska Akademins ordlista betyder: bekräfta, bejaka, försäkra.
För mig betyder det också att sätta vingar på drömmarna.

Mia Nilsson
Bästa hälsningar

Kontakta mig så berättar jag gärna mer.